Primăria Giurgiu se alătură campaniei umanitare „Copiii nu sunt invizibili”

Primăria Giurgiu se alătură campaniei umanitare „Copiii nu sunt invizibili”

Primăria Municipiului Giurgiu se alătură campaniei umanitare „Copiii nu sunt invizibili”, iniţiată de postul de televiziune Antena 3 împreună cu principalul jurnal de ştiri de la Antena 1, Observator, în încercarea de a contribui la integrarea în societate şi recunoaşterea oficială a copiilor care nu au acte de identitate şi care, din această cauză, nu pot fi asistaţi şcolar sau medical. Totodată, majoritatea acestor copii defavorizaţi se confruntă şi cu grave probleme de alimentaţie şi lipsa unei locuinţe.

Pentru a da un semnal că solidaritatea este soluţia, Primăria Municipiului Giurgiu, Antena 3/Observator şi Asociaţia „The Rotary Women Club” Giurgiu vor încheia un parteneriat pentru construirea în Giurgiu a unui centru de zi pentru copii. Construcţia centrului de zi are ca scop crearea unui spaţiu adecvat studiului, dar şi încurajarea instituţiilor responsabile să ia măsuri de prevenire a neînregistrării naşterilor.

În cadrul asocierii, Primăria va pune la dispoziţie terenul cu o investiţie aflată deja în curs de realizare, de 400 mp pe nivel, clădirea fiind de P+1, şi va asigura utilităţile şi sistematizarea zonei, Antena 3 şi Observator se vor implica în atragerea fondurilor necesare finalizării construcţiei centrului, iar Asociaţia „The Rotary Women Club”, prin Clubul Inner Wheel Giurgiu, se va ocupa de gestionarea fondurilor şi urmărirea realizării investiţiei. În paralel, toate cele trei părţi ale asocierii vor continua identificarea copiilor neînregistraţi la naştere sau fără acte de identitate şi vor demara procedurile de înregistrare tardivă.

Oricine se poate alătura efortului comun de ajutorare a acestor copii defavorizaţi. Firme de construcţii, firme de mobilier, orice alte companii private şi organizaţii non-guvernamentale pot sprijini construirea centrului social de zi prin sponsorizări sau donaţii în bani, bunuri materiale sau servicii.

În plus, pentru a oferi fiecărei persoane posibilitatea de a se implica în campanie, Primăria Giurgiu va înfiinţa începând cu 1 iunie cinci puncte de colectare de fonduri, situate în Parcul „Mihai Viteazul”, Piaţa Centrală, supermarketul Kaufland, strada Mircea cel Bătrân şi în incinta Colegiului Tehnic „Viceamiral Ioan Bălănescu”, unde se va înfiinţa centrul de zi pentru copii. În aceste locaţii vor fi amplasaţi paleţi cu cărămizi, fiecare cetăţean putând cumpăra cu 1 leu o cărămidă pe care îşi vor scrie numele şi care va fi folosită pentru construirea centrului de zi pentru copii.

Ultima modificare: 30.05.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Primăria Municipiului Giurgiu alături de cei mai buni elevi din Giurgiu

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.